Experiment on Ice

Elfstedenhal | Fryslânplein 1 | 8914BZ Leeuwarden | 0651356360 | madelene@beleefenherinner.nl
Wat gebeurt er als (kunst)schaatsers en kunstenaars op een ijsvloer met elkaar op ontdekkingsreis gaan... Dàt is waar het om draait tijdens ‘Experiment on Ice’.

‘Stichting Beleef en Herinner’ neemt het initiatief in samenwerking met het Media Art Festival, de Blokhuispoort en de Elfstedenhal om een uniek experiment te organiseren.
Tijdens het experiment wordt onderzocht welke combinaties mogelijk zijn tussen (kunst)schaatsers, kunstenaars en een ijsvloer als podium. Wat zal er gebeuren als je een lichtkunstenaar en een schaatser of een muzikant, danser en schaatser samenbrengt op het ijs? De essentie van het experiment is het multidisciplinair proces, waarbij zowel kunstenaars als (kunst)schaatsers geïnspireerd raken om ‘anders’ te denken en ‘anders’ te doen en waarbij de ijsvloer centraal staat.

Een aantal creatieve schaatsers vanuit de hele wereld staan te popelen om aan het experiment deel te nemen. Deelnemers vanuit Duitsland, Frankrijk en USA hebben zich reeds aangemeld, maar ook een aantal lokale Friese schaatsers is enthousiast om deel te nemen. De betrokken kunstenaars zijn vooral verbonden aan het Media Art Festival. De groep deelnemers wordt daardoor niet alleen multidisciplinair, maar ook internationaal.

Het experimentele proces zal plaats vinden op 14 en 15 december 2017 en wordt gefaciliteerd door de Elfstedenhal te Leeuwarden. De uiteindelijke bevindingen worden op 16 december 2017 een aantal keer gepresenteerd tijdens de eerste dag van de kerstmarkt in de Blokhuispoort te Leeuwarden waar een ijsbaan wordt gelegd. De ijsbaan is daarnaast uiteraard ook open voor publiek.

Voorzieningen

Standaard prijs

€ 0,0

Openingstijden

De presentaties van bevindingen vinden plaats op zaterdag 16 dec. in de Blokhuispoort