Explore the North

Blokhuisplein 40 | Blokhuisplein 40 | 8911 LJ Leeuwarden
Explore the North: muziek en literatuur op prachtige locaties in Leeuwarden
Explore the North zet de binnenstad van Leeuwarden in als podium voor schrijvers, muzikanten en andere performers uit alle windstreken. Warm je aan verhalen en dwaal in een winters weekend door de noordelijke stad, met concerten en gedichten als gids.
Explore the North is een festival op onvermoede plekken. Een warm bad voor dromers, denkers en dwalers.

Avontuurlijk festival
Podiumkunst op nieuwe locaties, Leeuwarden (her)ontdekken, artiesten van ver weg die samen met kunstenaars van hier nieuw werk maken; dat zijn de hoofdingrediënten van Explore the North. Het festival vraagt makers én publiek een sprong in het diepe te wagen en een stap buiten hun comfortzone te zetten. Luister naar een schrijver die je nog niet kent op een locatie die je voorheen nooit was opgevallen. Loop de Leeuwarder kou in en geniet tien minuten later van een intiem concert in een kerk waar je nog nooit was geweest.

Prikkelende producties over taal
Samen met Lân fan taal organiseert Explore the North in 2018 verschillende activiteiten die te maken hebben met taal en meertaligheid. Zo komen er onder andere drie kleine festivals, startend vanuit het Talenpaviljoen in de Prinsentuin.

Festivalperiode vanaf 15 november
In 2018 start de Explore the North-festivalperiode al op 15 november met de opening van een vrij toegankelijk festivalhart in de vorm van een grote groentekas - de Stadskas - op het Oldehoofsterkerkhof, met vervolgens twee bijzondere internationale voorstellingen in de binnenstad (15-17 november Liquid Loft, 20-21 november AquaSonic) en met een nieuw festival gericht op jong talent op 17 november: Young Explorers.

Openingstijden

22-11-2018
23-11-2018
24-11-2018