Friezen om Utens

Heer Ivostraatje 1 | Heer Ivostraatje 1 | 8911 DP Leeuwarden

Friezen om Utens


Wat is de taal van het hart van Friezen die - soms al lang geleden - geëmigreerd zijn naar het buitenland? Met behulp van korte filmpjes kun je het ontdekken. Op de regionale televisie, op schermen in het Lân fan taal en natuurlijk online.


Stel: jaren geleden ben je vanuit Friesland geëmigreerd naar het buitenland. Je hebt je de taal van het land eigen gemaakt, nieuwe vrienden ontmoet, bent aan het werk gegaan. Je doet je best, hebt dingen bereikt, maar zoals ieders leven gaat dat van jou ook niet altijd over rozen. Hoe ga je met die successen en tegenslagen om? Welke rol speelt de afstand tussen het land waar je woont en het land waar je bent opgegroeid? En wat is uiteindelijk de taal van je hart: de tweede taal of toch je moedertaal?


Omrop Fryslân laat Friezen die in het buitenland wonen, filmpjes maken over hun leven daar en onderzoekt hoe zij omgaan met veranderingen. Welke emoties komen daar bij kijken en in hoeverre spelen het vaderland en de Friese taal nog een rol in het verwerken van die gevoelens?


De filmpjes worden in 2018 vertoond op Omrop Fryslân televisie. Ook zijn ze te zien op schermen in Lân fan taal en online op deze website.

Openingstijden

1-1-2018 tot 30-12-2018

Première op 21 februari 2018.