Iepen UP Live

Neushoorn | Ruiterskwartier 41 | 8911 BP Leeuwarden

Elke week een filterbubble doorgeprikt


Een zaal vol heavy metalfans die praten over seksisme in hun scene. Bestaat dat? Yep. In de wekelijkse talkshow van Iepen Up in poppodium Neushoorn kan alles.


Curator en host Jacco de Boer combineert een lichaam vol tattoos met het christelijke geloof, liefde voor metal met lieflijke tunes, een grootstedelijke mindset met een zwak voor het platteland en veel meer ogenschijnlijke tegenstrijdigheden. Hij vormt een prima combinatie met antropologe Matthea de Jong (o.a. Movies that Matter). Ze zijn beiden gefascineerd door subculturen en verschillen. Daarom zetten ze al vanaf eind 2017 een wekelijks programma neer dat werkelijk alle kanten op kan gaan, als het maar richting elkaar is.


„De ene keer praten we over Trump, racisme en andere actualiteiten, de andere keer pakken we een onderwerp van de sociale agenda. Hoe leven we samen? Welke subgroepen zijn er in onze stad? En hoe zorgen we ervoor dat die elkaar vaker ontmoeten en beter begrijpen?”


Open gesprekken voer je niet in een afgesloten zaaltje met fluwelen gordijnen en een droogboeket op tafel. We livestreamen via Omrop Fryslân vanuit de Neushoorn. Iedereen kan aanwaaien en meedoen. En iedereen betekent niet rijen vol met goedgebekte Lagerhuis-fetisjisten, maar écht iedereen.

Openingstijden

3-1-2018 tot 1-1-2019
woensdag 20:00 tot 23:00 uur