Culinair genieten in hartje binnenstad

Filters
placeholder

Double B Leeuwarden

Double B staat voor Beer & Burgers en Back to Basic. Dit betekent een nieuw bedrijf in een nostalgische sfeer, met een interieur geheel passend bij de mooie uitstraling van dit klassieke pand in het centrum van Leeuwarden. Met een knipoog naar de tijden van weleer vind je bij ons geen moderne muziek, maar leven wij ons helemaal uit op sixties en seventies. Zin om buiten te zitten? Wij hebben voor de zonnige dagen een ruim terras aan de achterzijde van het pand waar je heerlijk kunt genieten.

Restaurants
  • 0,10km van centrum
placeholder

Het Broodhuys

Het Broodhuys is al 25 jaar de locatie voor een drankje of een heerlijke lunch in het hart van Leeuwarden. Wij verwelkomen je graag binnen of op het zonnige terras aan het water. Onze keuken serveert ook lokale gerechten uit de Friesland van bijvoorbeeld slager Rijpma uit Giekerk, die al onze vlees gerechten levert of het heerlijke gebak van banket bakkerij Salverda uit Leeuwarden. Het Broodhuys bevindt zich in een rijksmonument. Het voorste gedeelte dateert uit 1660 en het achterhuis uit 1540.

Lunchrooms
  • 0,10km van centrum
placeholder

Broodhuys Broertje

Het altijd vriendelijke personeel staat voor jullie klaar om je te voorzien van een heerlijk bakje koffie/thee met een huysgebakje of een heerlijke lunch. Broodhuys broertje heeft een sfeervolle inrichting en met een gezellig terras aan het Lombardpleintje , tevens hebben wij nog een bovenzaaltje waar je in groot groepsverband kunt lunchen, tot 40 pers. Ben je nog niet genoeg overtuigd check dan de recensies op Facebook of tripadvisor!

Lunchrooms
  • 0,11km van centrum
placeholder

Fellini Leeuwarden

In Fellini Leeuwarden vind je elementen zoals bezieling, passie, hartstocht en een Italiaans familiegevoel. De ingrediënten van het goede leven spelen bij ons de hoofdrol. Of je nu komt lunchen, dineren of borrelen. In 2012 heeft Fellini de deuren geopend op een prachtige locatie. Het prachtige terras van Fellini Leeuwarden grenst zich direct aan het vernieuwde Wilhelminaplein. Of je nu in de zon wilt zitten of in de schaduw, dit kan allemaal op het 18 meter lange terras. Door de luifels en heaters is het hier zelfs in de winter lekker vertoeven. Tot 's avonds laat kun je genieten van een goede kaart. De menukaart is heel uiteenlopend. Zo kun je voor een lunch terecht bij ons voor verschillende soepen, rijk belegde broodjes, panini's en salades. Ook voor een diner is er de keuze van soep, vlees, vis, pasta of pizza. Kom het beleven, want bij ons ben je verzekerd van gezellig samenzijn, smaak en elegantie.

Restaurants - Lunchrooms
  • 0,13km van centrum
placeholder

Humphrey’s Restaurant Leeuwarden

Humphrey's Leeuwarden is gesitueerd aan de zonzijde van de Nieuwestad. Na een grondige verbouwing is deze voormalig antiekzaak omgebouwd tot één van de grootste Humphrey's vestigingen van Nederland. Dit prestigieuze pand ademt nog de sferen van vroeger. Doordat het pand is opgedeeld in verschillenden zalen: de winkel, de opkamer, de ridderzaal, de bibliotheek en de bovenzaal, hebben wij de mogelijkheid om kleine tot zeer grote gezelschappen apart te laten zitten. Met meer dan 300 zitplaatsen is er genoeg plek voor iedereen. Zomers lekker genieten op het terras aan het water of liever meer beschut in de binnentuin, behoort ook tot de dinermogelijkheden. Met een vast concept van een drie gangen keuzemenu en een gemoedelijke sfeer, wordt voor iedere gast een ruime keuze aangeboden, voor een vaste prijs van €25,95. In samenwerking met de Leeuwarder Bioscopen kan er bij Humphrey's een complete avond uit worden aangeboden voor € 31,00.

Restaurants
  • 0,13km van centrum
placeholder

Restaurant Jamuna

Restaurant Jamuna is geopend in 1994 in Leeuwarden. Het restaurant telt 60 zitplaatsen. Daarnaast hebben wij aparte zalen (voorkant en achterkant). Bij restaurant Jamuna zul je de originele Indiase keuken treffen met diverse culturele kenmerken van verschillende regio’s uit India. Deze culturele kenmerken combineren verscheidenheid en het karakter van de Indiase keuken als geheel. Je zult ook van de echte Indiase atmosfeer genieten met mooie muziek, zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers net als een groot assortiment aan drank. In de Westerse wereld staat de Indiase keuken bekend om haar “curry’s”. Daarbij word al gauw gedacht aan het ons bekende kerriepoeder en veronderstellen dat daarmee veel gerechten in India gekruid worden en hun smaak eraan ontlenen. Het tegenovergestelde is waar. Kerriepoeder zoals wij het kennen wordt in de Indiase keuken niet gebruikt. In India maakt men zelf veel kruidenmengsels (garam massala) en die verschillen per gerecht en per streek. Vaak wordt het recept alleen overgedragen van moeder op dochter. De kunst om kruiden en specerijen te mengen, waarop de Indiase keuken berust, is al eeuwen oud. Even oud zijn ook de strenge bereidingsvoorschriften die verschillen naar gelang het klimaat, de streek en de religie die in die streek het meest beoefend wordt.

Restaurants
  • 0,13km van centrum
placeholder

Trattoria Italiana

De filosofie van onze keuken is hoge kwaliteit en dagelijks verse aanvoer van vlees, vis, groenten en fruit. Daarbij worden alle wijnen, kazen, pasta’s etc direct uit Italie geimporteerd. Onze pizza’s worden met verse mozzarella belegd, en ons Italiaanse stokbrood wordt iedere dag door ons zelf gebakken. Onze kaart biedt eveneens een ruime keuze uit Authentiek gerechten. Onze wijnkaart wordt met veel zorg samengesteld, en bestaat uit goede en betaalbare wijnen. Ook hier willen wij mensen laten genieten van wat de Italiaanse keuken kan toveren, van wat de Italiaanse wijngaarden kunnen produceren en om Italiaanse gastvrijheid uit te stralen. Wij beschouwen het als een privilege om avond na avond gasten het naar hun zin te maken ze op culinair gebied te verwennen en hun lachende en tevreden gezichten te zien. Natuurlijk denken Nederlanders bij de woorden ‘Italiaans restaurant’ direct aan pizza en pasta, maar het liefst overtuigen wij u ervan dat onze keuken zoveel andere smakelijke specialiteiten voortbrengt (durf te proeven!).

Restaurants
  • 0,16km van centrum
placeholder

Club Satay

Club Satay is een Indonesisch Eethuisje in één van de smalste straatjes van het Leeuwarder centrum. Zodra je binnen stapt waan je je in een Indonesische sfeer. De muren zijn beplakt met Indonesische kranten en er hangen Aziatische paraplu's en wajangpoppen. Club Satay heeft geen menukaart. Net zoals in een warung, een Indonesisch huiskamerrestaurant, staat het menu op de muur of op een schoolbord. De naam Club Satay, is afkomstig van het meest bekende Indonesische gerecht: Saté. Club Satay serveert maar liefst vijf verschillende soorten saté, namelijk; van lam, biefstuk, kip, kalfsvlees en varkenshaas. Er hangt een gezellige ontspannen sfeer en voor liefhebbers van de Aziatische keuken is dit een heerlijke plek om te genieten van lekker gekruid eten.

Restaurants
  • 0,17km van centrum
placeholder

Brownies&downieS Leeuwarden

Plezier, eerlijkheid en betrokkenheid, dat is Brownies&downieS Leeuwarden. Bij Brownies&downieS Leeuwarden staat het onderlinge plezier van de medewerkers en het overdragen van dit gevoel op onze gasten voorop. Iedereen is welkom bij ons en samen streven wij er naar om u een unieke ervaring te bieden, zodat iedere gast met een glimlach zijn dag vervolgd. Wij willen transparant zijn naar onze gasten toe. Wij waarderen de mening van gasten en kritiek, adviezen of ideeën nemen wij dan ook ten harte. Samen Brownies&downieS Leeuwarden dat is waar wij voor staan. Wij voelen ons verantwoordelijk en betrokken bij onze medewerkers en de omgeving. Iedere dag willen wij onze kanjers de mogelijkheid bieden om zichzelf in een ongedwongen sfeer te ontwikkelen. Ieder individu kan hier zichzelf zijn. Wij denken vanuit mogelijkheden, daar waar anderen stoppen, gaan wij juist verder. Kom je het zelf eens ervaren? Onze medewerkers ontvangen je graag voor een heerlijke brownie, lunch of diner en geniet van het mooie uitzicht over de stad! Ook voor vergaderingen, workshops, of feesten kunt u bij ons terecht, hierover vind je meer op onze website of vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden! Wij heten je graag welkom bij Brownies&downieS Leeuwarden

Restaurants - Lunchrooms
  • 0,18km van centrum
placeholder

Brasserie Spiegelaar

Brasserie Spiegelaar is gevestigd aan de zonzijde van de Nieuwestad in het gezellige centrum van Leeuwarden. Bij ons vindt u heerlijke koffie, een High Tea, uitgebreide lunches, diner of borrel. De leuke kinderhoek maakt dat wij zeer kindvriendelijk zijn. Het team van Brasserie Spiegelaar staat altijd voor u klaar!

Restaurants - Lunchrooms
  • 0,19km van centrum