Restaurant Jamuna

Weerd 26 | 8911 HM Leeuwarden | info@jamuna.nl
Restaurant Jamuna is geopend in 1994 in Leeuwarden. Het restaurant telt 60 zitplaatsen. Daarnaast hebben wij aparte zalen (voorkant en achterkant). Bij restaurant Jamuna zul je de originele Indiase keuken treffen met diverse culturele kenmerken van verschillende regio’s uit India. Deze culturele kenmerken combineren verscheidenheid en het karakter van de Indiase keuken als geheel. Je zult ook van de echte Indiase atmosfeer genieten met mooie muziek, zeer vriendelijke en behulpzame medewerkers net als een groot assortiment aan drank.

In de Westerse wereld staat de Indiase keuken bekend om haar “curry’s”. Daarbij word al gauw gedacht aan het ons bekende kerriepoeder en veronderstellen dat daarmee veel gerechten in India gekruid worden en hun smaak eraan ontlenen. Het tegenovergestelde is waar. Kerriepoeder zoals wij het kennen wordt in de Indiase keuken niet gebruikt.

In India maakt men zelf veel kruidenmengsels (garam massala) en die verschillen per gerecht en per streek. Vaak wordt het recept alleen overgedragen van moeder op dochter. De kunst om kruiden en specerijen te mengen, waarop de Indiase keuken berust, is al eeuwen oud. Even oud zijn ook de strenge bereidingsvoorschriften die verschillen naar gelang het klimaat, de streek en de religie die in die streek het meest beoefend wordt.

Details

Thema's
Aziatisch

Openingstijden

MONDAY: gesloten, uitgezonderd feestdagen TUESDAY: 17.00 - 22.00 WEDNESDAY: 17.00 - 22.00 THURSDAY: 17.00 - 22.00 FRIDAY: 17.00 - 22.00 SATURDAY: 17.00 - 22.00 SUNDAY: 17.00 - 22.00