Cultuur in de stad

Ontdek Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, start- en finishplaats van de Friese Elfstedentocht, Oranje- Nassaustad, de Stad van Mata Hari en Culturele Hoofdstad van Europa 2018 tijdens de herfst en winter!

Ontdek Leeuwarden 

Leeuwarden is in de winter niet alleen een prachtig stad om te zien, maar er is ook van alles te beleven. Kom schaatsen in de Elfstedenhal of doe mee met een lesje ijshockey of curling. Begeef je jezelf liever niet op glad ijs? Ontdek de stad dan met één van de vele stadswandelingen, zoals de Street Art Tour. 

Zin in iets cultureels? Bezoek een van de vele musea in Leeuwarden. Ontmoet Rembrandt & Saskia in het Fries Museum of bezoek het Pier Pander museum en Keramiekmuseum het Princessehof. Liefhebbers van toneel en muziek kunnen terecht in poppodium Neushoorn, de Harmonie, Poppodium Asteriks of de Blokhuispoort. Hier kun je genieten van een van de vele spetterende optredens en voorstellingen. 

Rembrandt & Saskia- liefde in de Gouden Eeuw

Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw neemt je mee op een romantische reis langs het verleden van Nederland. Aan de hand van Rembrandt & Saskia duik je in het liefdesleven van de elite in de Gouden Eeuw. Van prille verliefdheid, sprookjesachtige bruiloften en het stichten van een gezin tot de donkere kanten van het huwelijk zoals kindersterfte en overspel. Ontdek hoe al eeuwenlang het liefdesleven spannend en ingewikkeld is en hoe harten worden veroverd en gebroken.


Afbeelding:

Rembrandt van Rijn, Saskia en profil in rijk gewaad, 1633-1642, olieverf op paneel Museumslandschaft Hessen Kassel, Gemäldegalerie Alte Meister