Cultuur in de stad

Ontdek Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, start- en finishplaats van de Friese Elfstedentocht, Oranje- Nassaustad, de Stad van Mata Hari en Culturele Hoofdstad van Europa 2018 tijdens de herfst en winter!

Ontdek Leeuwarden 

Leeuwarden is in de winter niet alleen een prachtig stad om te zien, maar er is ook van alles te beleven. Kom schaatsen in de Elfstedenhal of doe mee met een lesje ijshockey of curling. Begeef je jezelf liever niet op glad ijs? Ontdek de stad dan met één van de vele stadswandelingen, zoals de Street Art Tour. 


Zin in iets cultureels? Bezoek een van de vele musea in Leeuwarden. Ontmoet Margaretha Zelle, het meisje achter de iconische Mata Hari in het Fries Museum of bezoek het Pier Pander museum en Keramiekmuseum het Princessehof. Liefhebbers van toneel en muziek kunnen terecht in poppodium Neushoorn, de Harmonie, Poppodium Asterisk of de Blokhuispoort. Hier kun je genieten van een van de vele spetterende optredens en voorstellingen. 

Mata Hari, de mythe en het meisje

Op 14 oktober 2017, honderd jaar na haar dood, opent in het Fries Museum de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit. Aan de hand van persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers ontmoet je Margaretha Zelle, het meisje achter de iconische Mata Hari. Reis met haar mee van haar geboortestad Leeuwarden naar Nederlands-Indië, waar het noodlot haar achtervolgt. Beleef haar glorieuze opkomst in de danstheaters van Parijs en ontdek het web vol van intriges waar ze tijdens de Eerste Wereldoorlog in verstrikt raakt.