See you in 2018!

Vakantie vieren in eigen land was nog nooit zo’n goed idee, want in 2018 is Leeuwarden - Friesland de Culturele Hoofdstad van Europa. Met de toevoeging van festivals, tentoonstellingen, optredens en manifestaties krijgt het Friese landschap, zowel binnen als buiten de stad, een grandioze impuls.

Stel je open voor het onbekende, word verrast door het mysterieuze en ervaar zelf wat het grootste evenement in de Friese geschiedenis betekent. 2018 wordt niet alleen een feest, maar ook een stap naar een betere toekomst. Friezen, Nederlanders en Europeanen steken daarom met lef de handen uit de mouwen en werken zo aan issues die belangrijk zijn voor toekomstige generaties.


Het programma

Op 5 oktober 2017 maken we ons volledige programma bekend, maar om je alvast nieuwsgierig te maken lichten we een tipje van de sluier op.

Op 26, 27 en 28 januari 2018 start het Culturele Hoofdstadjaar met een spetterende opening in de provincie. Het Fries Museum eert Mata Hari en M.C. Escher, beiden afkomstig uit Leeuwarden, met een internationale tentoonstelling.  

Zo'n 120 Friese paarden schitteren in een theaterspektakel en met de komst van de Reuzen van Royal de Luxe beleeft Nederland een primeur: de Franse reuzen waren nooit eerder in ons land te zien.


In Harlingen meren indrukwekkende zeilschepen aan tijdens een literaire editie van de Tallships Race. 11Fountains bezorgt Friesland een permanente Elfstedentocht. In Oranjewoud vormt de natuur letterlijk de concertzaal voor klassieke muziekliefhebbers. Er komt een Grote Grutto Expo en in Potatoes go Wild wisselen boeren en dichters uit het Bildt en Malta aardappelen en poëzie uit. 

Het Waddengebied belooft door opzienbarende landschapskunst een nieuwe ontdekking voor cultuurliefhebbers te worden. In 32 kerken komen onbekende verhalen in theatrale producties tot leven en wie de nacht wil doorbrengen onder de Friese sterren slaapt in het mooist denkbare hemelbed. 

Is je nieuwsgierigheid gewekt? Dan moet je zeker langskomen.
Bekijk hier onze hoofdprogramma onderdelen. See you in 2018!