Ons verhaal

We laten dit jaar zien hoe wij Friezen het leven vieren. Hoe we met lef onze kop boven het maaiveld uitsteken om onze eigenwijze manieren te laten zien aan de wereld. Ons landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd. Neem je zwemkleding mee, pak je laarzen in, doe je pet maar op en grijp je nieuwe zonnebril.

Friese dromen en oplossingen

Leeuwarden – Friesland 2018 gaat over elkaar vinden terwijl de wereld zich razendsnel om ons heen ontwikkelt. Het gaat over een eigenwijze en betrokken gemeenschap met oog voor elkaars ideeën, mogelijkheden en uitdagingen. Het avontuur is dit jaar voor iedereen, wat je achtergrond ook is.

Leeuwarden en Friesland

De evenementen vinden naast Leeuwarden, de historische hoofdstad van honderd namen, ook in het ruige, veelzijdige landschap plaats. Van het UNESCO Werelderfgoed dat de Waddenzee is, tot de elf steden die soms kleiner zijn dan onze dorpen.


Het grote boek

Leeuwarden-Friesland 2018 heeft de titel Culturele Hoofdstad van Europa 2018 gewonnen op basis van een zogeheten 'bidbook'. Het plan waarin onze ideeën zijn gepresenteerd. Het is ons contract met de inwoners van Leeuwarden en Friesland, de overheden en de Europese Commissie die de titel heeft toegekend. Het waarmaken van de ideeën uit het bidbook is voor iedereen een nieuwe reis. Dit aanvalsplan is daarom leidend voor wat wij doen en laten.

Download het bidbook

Dit jaar kijken we vooruit

Met het programma willen we samen de handen uit de mouwen steken en werken aan issues die onze aandacht verdienen. Denk aan schoon drinkwater, de multiculturele samenleving, duurzame innovatie en armoedebestrijding. ze dorpen. Ons landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd.