Leeuwarden is funshoppen

Leeuwarden is de grootste en meest veelzijdige shopstad van Friesland met honderden winkels in alle soorten en maten. Of je nu op zoek bent naar de grote namen, schattige boetiekjes of hippe pop- up stores, het historische centrum heeft het allemaal. Shoppen in Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa 2018, is dan ook zeker aan te raden! 

Naast de bekende Nieuwestad met alle grote modemerken zijn er tal van kleine winkelstraatjes met eigenzinnige boetiekjes en Friese speciaalzaken. De Kleine Kerkstraat is hier een goed voorbeeld van. Deze straat is meerdere malen uitgeroepen tot ‘leukste winkelstraat van Nederland’! Ook de ‘leukste winkel van Nederland’ vind je in Leeuwarden. Friese Streekwinkel Priuw in de Nieuwe Oosterstraat is dit jaar de trotse winnaar van deze begeerde titel en zeker een bezoekje waard!   

Verrassend winkelen doe je in de kleinste straatjes

Vergeet niet om het Naauw, de Sint Jacobsstraat en de Kelders ook een bezoekje te brengen. Tijd voor een break tijdens jouw shopsessie? Door het hele centrum vind je leuke cafés en restaurants om even bij te tanken en aan de grachten zijn volop terrasjes te vinden. Kortom, Leeuwarden is dé locatie voor een heerlijk dagje shoppen met je vriendin, moeder of het hele gezin. 

            

Shopping tips & tricks:

  • Iedere donderdag is het koopavond en iedere zondag koopzondag.
  • Zin om rond te sneupen over een markt? Op het Wilhelminaplein is iedere vrijdag een grote markt met heerlijk eten, leuke kleding en nog veel meer. Op zaterdag kun je terecht op de kleine markt bij het Waagplein (Nieuwestad).
  • De ''Mooie Zondag'' vindt plaats op de laatste zondag van de maand; met elke maand een nieuwe editie biedt het een middag vol activiteiten voor grote en kleine stadsontdekkers. Het programma staat gepubliceerd onder 'agenda'.
  • Benieuwd naar nog meer shopping tips en tricks? Koop de stadsgids van VVV Leeuwarden.

Winkeltijden  
Maandag 13:00 -18:00 uur
Dinsdag 09:00 - 18:00 uur
Woensdag 09:00 - 18:00 uur
Donderdag 09:00 - 21:00 uur
Vrijdag 09:00 - 18:00 uur
Zaterdag 09:00 - 17:00 uur
Zondag 12:00 - 17:00 uur