Fries Museum

Wilhelminaplein 92 | 8911 BS Leeuwarden | 058 255 55 00 | info@friesmuseum.nl
Stoer, stug en eigenzinnig? Ontdek de Fries in jezelf in het Fries Museum! Je gaat ernaartoe voor een kop koffie, een origineel cadeautje of een filmbezoek – maar vooral voor het museum natuurlijk. Hier ontdek je alles over de elf steden en het platteland, de haat-liefdeverhouding met het water, de zoektocht naar het typisch Friese en de plek van Friesland in de wereld.

Dans met de mysterieuze Mata Hari, duik in haar dagboek en ontdek haar trieste lot als mogelijk dubbelspionne. Strijd met de 16de-eeuwse rebel Grutte Pier tegen de Hollanders of val ten prooi aan zijn enorme zwaard als je geen ‘bûter brea en griene tsiis’ kunt zeggen. Voel je even de koning of koningin van Friesland met het fonkelende goud en zilver uit de terpen. Of geniet van werk van (wereld)beroemde kunstenaars en slow design van toonaangevende ontwerpers - stoer en duurzaam, met oog voor traditie en vakmanschap. In het Fries Verzetsmuseum maak je kennis met hongerkinderen die werden ondergebracht op het Friese platteland om aan te sterken.

Bezoek een van de vele tentoonstellingen, stort je in een verrassende workshop of kijk mee met een artist in residence. Tijdens de schoolvakanties is het een dolle boel in het Fries Museum. Laat je inspireren in het museum en doe mee aan een van dagelijkse kinderworkshops. En vergeet niet om een bijzonder souvenir mee naar huis te nemen. In de museumwinkel vind je de leukste cadeaus met een Fries tintje.

Voorzieningen

Openingstijden

T/m 28 oktober 2018: dinsdag t/m zondag open van 10.00 - 17.00 uur. Extra open op maandag 9, 16 en 23 juli en maandag 6, 13, 20 en 27 augustus van 13.00 tot 17.00 uur. Vanaf 29 oktober 2018: dinsdag t/m zondag open van 11.00 - 17.00 uur.