Oldtimer-Textiel Museum

oostersingel 8 | 8921GA Leeuwarden | 0582151664 | mjdominicus@hotmail.com
Laat je verrassen en breng een bezoek aan het andere museum van oldtimer tot kant. Een museum voor jong en oud. Rondom de oldtimer collectie zullen wij je reis en rally verhalen vertellen. In dit museum is de eerste elektrische auto te bewonderen met zijn oplaadpaal. Het betreft de "Baker electric" uit 1907. In totaal zijn er meer dan 30 vooroorlogse oldtimers te bewonderen. Het museum bevat een spectaculaire treinbaan van groot spoor. Er is een collectie radio’s en meccano te zien.

De permanente tentoonstelling “kantreis door Europa” laat je kennismaken met kant. De merk- en stoplappen tonen handwerkonderwijs van eeuwen terug en er is een collectie antiek naaigerei te bewonderen. Het museum is uitgebreid met een 18e eeuwse stijlkamer met aandacht voor Marie Louise van Hessen Kassel, de stammoeder van ons vorstenhuis.

Het andere museum van oldtimer tot kant is een ware schatkamer van verzamelingen. Het museum organiseert wisselende exposities. Zie onze website voor meer informatie over exposities.

Voorzieningen

Openingstijden

Het gehele jaar geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 -17.00 uur, extra open in de maanden juli, augustus en september ook geopend op dinsdag van 13.00 - 17.00 uur.