Wat te doen in Leeuwarden?

Filters
placeholder

Leeuwarden Free Tour

ELKE dinsdag, woensdag, donderdag & zaterdag! Ga mee met de de lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden. Zij kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken. DINSDAG, WOENSDAG en DONDERDAG begint de tour om 13:30 uur. ZATERDAG begint de tour om 12:00 uur. We vertellen je dan iets over de naam Leeuwarden, Mata Hari en ons koningshuis en bezoeken een oud theater! Op VRIJDAG om 15:00 uur doen we een andere tour en lopen we een andere route. START: We beginnen bij de ingang van Obe, op het Oldehoofsterkerkhof. Dit is tegenover de muurschildering van Maria Louise*. De Freetour is in het Nederlands. Op zaterdag om 12:00 uur zal er ook een Engelstalige groep gemaakt worden! FREE TOUR? Je hoeft niets van te voren te betalen, aan het einde van de tour kan je de gids een vrijwillige bijdrage geven. Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken en betaal je achteraf wat je de tour waard vindt! AANMELDEN: Ivm de extra drukte in 2018 raden wij u aan om u van te voren aan te melden via de website van A Guide to Leeuwarden. * Het kaartje op deze pagina klopt niet.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Friese Verhalen Tour

ELKE Vrijdag om 15:00 uur! Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en laat je meenemen door de hoofdstad van Friesland. Deze stadswandeling door Leeuwarden vertelt het verhaal van deze unieke regio met haar eigen taal en cultuur. We leren je een beetje Fries, gaan de Friese Statenzaal van binnen bekijken en leren hoe Oranjekoeken gemaakt worden. Aan het einde van deze stadswandeling weet je hoe je een ‘oprjochte Fries‘ moet zijn. FREE TOUR: Je bepaalt zelf wat je de tour waard vindt. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, wel kan je aan het einde de gids een vrijwillige bijdrage geven. START: Elke vrijdag om 15:00 uur op het Oldehoofsterkerkhof.* De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is in het Nederlands. Op zaterdag is er om 12:00 uur een andere Free Tour, dan is er ook een Engelstalige gids aanwezig. Ivm de extra drukte in 2018 raden wij u aan zich van te voren aan te melden op onze website. * Bij evenementen op het Oldehoofsterkerkhof begint de tour aan de overkant van het plein, onder de muurschildering van Maria Louise. Het kaartje op deze pagina klopt niet.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Culturele Hoofdstad Tour

ELKE Zaterdag om 14:00 uur. Ga mee met de de lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden. Op deze stadswandeling hoor je hoe Leeuwarden in 2018 Culturele hoofdstad van Europa is geworden. Wat is de link van M.C. Escher en Rembrandt met Leeuwarden? Wat is Mienskip, het Lân fan taal en wat heeft een fontein met culturele hoofdstad te maken? En natuurlijk geven we je de beste tips mee voor wat je nog moet gaan zien! FREE TOUR: Je bepaalt zelf wat je de tour waard vindt. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, wel kan je aan het einde de gids een vrijwillige bijdrage geven. START: Elke zaterdag om 14:00 uur op het Oldehoofsterkerkhof. De tour start bij de ingang van Obe en de muurschildering van Maria Louise. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is in het Nederlands. AANMELDEN: Ivm de extra drukte in 2018 raden we u aan van te voren aan te melden via onze website. * Het kaartje op deze pagina klopt niet.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

De Smakelijke Stadswandeling

Na een hartelijke ontvangst onder het genot van koffie/thee en oranjekoek in deze nostalgische gelegenheid, gaan jullie op pad. We maken een tour dwars door de stad langs de leukste straatjes. Onderweg horen jullie verhalen over Leeuwarden van onze gids, over vroeger en nu. Hippe, nostalgische en smakelijke winkels hebben een traktatie klaar staan speciaal voor jullie besloten gezelschap, van smoothies tot Friese kaasjes, van Mediterraanse hapjes tot lekkere sapjes. Leer Leeuwarden kennen op de lekkerste manier! We sluiten af met een uitgebreide proeverij van lokale streekproducten… Geniet van deze smakelijke ontdekkingstocht! Prijs: € 27,50 p.p. (vanaf 8 personen)

Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Leeuwarden Stadswandelingen

De gids van Team Leeuwarden Stadswandelingen loopt met je door het oudste gedeelte van onze hofstad. De gids wijst je op prachtige gevels, bijzondere plaatsen en vertelt hierover alle wetenswaardigheden. We lopen door de gezelligste winkelstraat van Nederland, langs de muurschildering van Marijke Meu, haar woon- en werkpaleis, "beklimmen" terpen en staan op het hoogste punt van de stad, lopen door prachtige binnentuinen en langs bijzondere bomen. Verder zien we waar Mata Hari heeft gewoond en het geboortehuis van Maurice Escher enz. Het is te veel om op te noemen. Een combinatie met een praamrondvaart door de grachten en singels behoort ook tot de mogelijkheden. De stadswandeling kost € 30,- per groep (max. 20 pers.).

Wandelen - Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum
placeholder

A Guide to Leeuwarden

Ga mee met de de lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden. Zij kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken. Boek een tour voor je verjaardag, buurtfeest, familieweekend of personeelsuitje. Wij kunnen verschillende wandelingen aanbieden met verschillende thema's. Kijk voor inspiratie op onze website

Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Planeet Escher Tour

Op deze stadswandeling ontdek je dat #alleskan in Planeet Escher. We bezoeken Escher’s geboortehuis en in het grafisch atelier leren we de techniek achter de kunst van Escher. Op straat ontdekken we de mooiste optische illusies. De tour duurt ongeveer 1 uur tot 1,5 uur. Start: De Planeet Escher Tour begint bij de Fontein tegenover het Station op het Stationsplein*. De stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De Planeet Escher tour wordt t/m 30 juli 2018 georganiseerd. LET OP: Het kaartje op deze website klopt niet! We beginnen bij het de fontein tegenover het station.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Street Art Tour

Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en leer Leeuwarden kennen aan de hand van Street Art. Hieronder vallen diverse illegaal en legaal aangebrachte kunstuitingen in de openbare ruimte. Denk daarbij aan stickers, posters, graffiti en muurschilderingen. Ook zullen we een aantal oude muurreclames laten zien. De stadswandeling begint op het Oldehoofsterkerkhof en duurt ongeveer 2 uur. De Leeuwarden Street Art Tour is een Free tour. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, wel kun je aan het einde de gids een vrijwillige bijdrage geven. Je beslist dus zelf hoeveel de tour waard is. Aanmelden kan d.m.v. het contactformulier in te vullen op de website van A Guide to Leeuwarden.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Bier Tour

Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en leer Leeuwarden kennen aan de hand van het bier. Waar zaten vroeger de brouwerijen en waar zijn ze gebleven? Sinds kort heeft Leeuwarden met het Oldehove bier, De Kroon op Leeuwarden en Grutte Pier weer zijn eigen bieren. En wat is er gebeurd tijdens de Leeuwarder bieroproer? De stadswandeling begint om 15:00 uur bij de Oldehove op het Oldehoofsterkerkhof. De stadswandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is in het Nederlands. Tijdens de biertour zullen wij ook de lokale bieren Grutte Pier, Cambier en Oldehove proeven. De Leeuwarden biertour kost €12,50 p.p. en is inclusief het proeven van lokaal bier. Aanmelden kan via de website van A Guide to Leeuwarden.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Free Tour auf Deutsch

Lassen Sie sich von uns die schönsten Plätze, verborgene Gassen, historisch interessante Gebäude und ein bisschen Street Art zeigen! Wir erzählen über wichtige Ereignisse in der Geschichte von Leeuwarden, was zur Zeit in der Stadt passiert und welche Berühmtheiten hier wohnten und wohnen. In 2018 bieten wir Jeden Samstags um 16:00 Uhr eine Free Tour auf Deutsch an! Im Sommer (Ab 24 Juli bis 31 August) bieten wir zusätzlich auch Dienstag und Donnerstag um 11:00 Uhr eine Free Tour auf Deutsch an. Unsere Free Tour dauert ungefähr 1,5 Stunden.

Wandelen
  • 0,00km van centrum