Wat te doen in Leeuwarden?

Filters
placeholder

A Guide to Leeuwarden

Ga mee met de de lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden. Zij kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken. Boek een tour voor je verjaardag, buurtfeest, familieweekend of personeelsuitje. Wij kunnen verschillende wandelingen aanbieden met verschillende thema's. Kijk voor inspiratie op onze website

Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum
placeholder

De Smakelijke Stadswandeling

Na een hartelijke ontvangst onder het genot van koffie/thee en oranjekoek in deze nostalgische gelegenheid, gaan jullie op pad. We maken een tour dwars door de stad langs de leukste straatjes. Onderweg horen jullie verhalen over Leeuwarden van onze gids, over vroeger en nu. Hippe, nostalgische en smakelijke winkels hebben een traktatie klaar staan speciaal voor jullie besloten gezelschap, van smoothies tot Friese kaasjes, van Mediterraanse hapjes tot lekkere sapjes. Leer Leeuwarden kennen op de lekkerste manier! We sluiten af met een uitgebreide proeverij van lokale streekproducten… Geniet van deze smakelijke ontdekkingstocht! Prijs: € 27,50 p.p. (vanaf 8 personen)

Groepsarrangementen
  • 0,06km van centrum
placeholder

Sherlock Holmes Citygame

Na de uitleg onder het genot van een consumptie gaat elk team op pad met een tablet. Als een ware Sherlock Holmes combineer je logica en inlevingsvermogen met veldwerk om de voorafgaande gebeurtenissen te reconstrueren en zo het moordmysterie op te lossen. Speur door de stad naar aanwijzingen over het moordwapen. Win het vertrouwen van getuigen, want die hebben vaak waardevolle informatie over het uiterlijk van de dader. En, last but not least, leg je al je ingevingen direct vast op de gevoelige plaat – of je loopt het risico dat een andere detective met de eer gaat strijken. Ben je erachter waar de moord is gepleegd of de manier waarop? Even een fotootje. Na afloop bekijken we welk team het grootste “Sherlock” gehalte heeft. Natuurlijk met een drankje erbij. Vergeet misdaadromans, CSI en Cluedo. In deze meeslepende Citygame steek je de handen uit de mouwen. Een eersteklas breinbreker die van elk bedrijfsuitje, jubileum en vrijgezellenfeest een avontuur maakt! Prijs: € 29,50 p.p. (vanaf 10 personen)

Groepsarrangementen
  • 0,06km van centrum
placeholder

Ontdek Historisch en Culinair Leeuwarden

We beginnen met koffie/thee in een gezellig etablissement. Daarna: de populairste wandeling is die door historisch Leeuwarden. Een prachtige rondleiding door het hart van de oude binnenstad. Deze ontdekkingsreis gaat langs vele boeiende rijksmonumenten, straten en stegen. De gids vertelt alles over het ontstaan van de stad en zijn roerige geschiedenis. Via de karakteristieke “pijpen” lopen jullie over de grachten en zien onze schatten als de Oldehove, Princessehof, Prinsentuin, Gasthuizen, Waag, Grote Kerk, Stadhuis en Stadhouderlijk Hof. Vervolgens worden jullie ontvangen in het Beerenburgmuseum. Hier krijgen jullie uitleg over de bereidingswijze en de geschiedenis van de distilleerderij. Natuurlijk zal er aan het eind van de vertelling ook nog een kruidenbitter geproefd worden. De Friese hoofdstad aanschouwen vanaf het water is misschien wel Leeuwarden op z’n mooist! Voor jullie besloten gezelschap ligt een praam met schipper/gids klaar. Een ontdekkingstocht door de grachten van het Naauw, de Kelders, de Voorstreek, de Ee buurt, de Prinsentuin, het Schavernek en de Nieuwestad. We eindigen met een uitgebreid driegangen keuzediner; een welverdiende afsluiter. Prijs: € 59,50 p.p. (vanaf 10 personen)

Groepsarrangementen
  • 0,19km van centrum
placeholder

Stadswandeling met Anna & Us Heit

Deze onvergetelijke, theatrale stadswandeling kan al vanaf 2 personen worden gereserveerd! Een wandeling die je niet snel zult vergeten. Je komt oog in oog te staan met stadhouder Us Heit en zijn geliefde Anna van Oranje. Ze tonen Hofstad Leeuwarden op cabareteske wijze. Wandel mee langs de paleizen, tuinen, stallen, kerken en noem maar op. In 1,5 uur tijd beleef je Leeuwarden. En oplettende deelnemers kunnen leuke Oranje-prijzen winnen. Start en eind: Stadhouderlijk Hof Leeuwarden. Op verzoek is een ander vertrekpunt mogelijk. Deze wandeling past perfect in een actief en leerzaam dagje uit. Met bijzonder veel humor en originele vondsten. Geschiedenis is nog nooit zo leuk geweest. Prijs: € 12,50 per deelnemer. Geschikt vanaf ca. 10 jaar.

Wandelen
  • 0,20km van centrum
placeholder

Rondvaartarrangementen incl. koffie/lunch/diner en ijs.

Ervaar het historisch verleden van Culturele Hoofdstad Leeuwarden vanaf het water in een praam van De Wartenster. Er zijn verschillende arrangementen mogelijk, o.a. gecombineerd met koffie/lunch of diner aan het water bij Restaurant Onder de Kelders en een ambachtelijk ijsje bij IJssalon MIN12.

Groepsarrangementen
  • 0,21km van centrum
placeholder

Praamvaren Leeuwarden

De Prinsentuinroute: een rondvaart van ruim 50 min. door de grachten en singels van Leeuwarden. De Potmargeroute: een uitgebreide rondvaart van zo'n 90 min. door grachten, singels en het natuurgebied de Potmarge (nat rijksmonument) .

Varen
  • 0,23km van centrum
placeholder

Leeuwarden Stadswandeling

De gids van Team Leeuwarden Stadswandelingen loopt met je door het oudste gedeelte van onze hofstad. De gids wijst je op prachtige gevels, bijzondere plaatsen en vertelt hierover alle wetenswaardigheden. We lopen door de gezelligste winkelstraat van Nederland, langs de muurschildering van Marijke Meu, haar woon- en werkpaleis, "beklimmen" terpen en staan op het hoogste punt van de stad, lopen door prachtige binnentuinen en langs bijzondere bomen. Verder zien we waar Mata Hari heeft gewoond en het geboortehuis van Maurice Escher enz. Het is te veel om op te noemen. Een combinatie met een praamrondvaart door de grachten en singels behoort ook tot de mogelijkheden

Groepsarrangementen
  • 0,23km van centrum
placeholder

Komische, interactieve rondleiding door Gevangenis De Blokhuispoort

In 1974 ontsnapt Meesterkraker Aage M. uit de Blokhuispoort in Leeuwarden. Cipiers Waakstra & De Weg weten er alles van en vertellen over de Blokhuispoort en zijn bewoners. Denk je net als Aage M. te kunnen ontsnappen? Ben je net zo gehaaid en knoop je lakens als de beste? Loop en lach mee, maak kennis met twee eeuwen gevangenishistorie in het hart van culturele hoofdstad Leeuwarden. Deze theatrale rondleiding is educatief, indrukwekkend en verrassend vermakelijk. Reeds velen zijn je voorgegaan. En dikwijls kwam men weer terug.

Bijzondere gebouwen - Wandelen
  • 0,40km van centrum
placeholder

Rondleiding met oudbewaarder

Als een echte ‘boef’ de gevangenis in. Laat je rondleiden door een oud bewaarder door De Blokhuispoort. Leerzaam, leuk en spannend! Op zaterdag zijn onze bewaarders aanwezig en kun je om 14.00 en 16.00 uur aansluiten voor een rondleiding inclusief koffie/thee en gebak (€ 10 p.p.). De rondleiding start in Café de Bak op de tweede binnenplaats. Tijdens bijzondere evenementen kan het zijn dat de rondleiding niet doorgaat.

Wandelen
  • 0,43km van centrum