Wat te doen in Leeuwarden?

Filters
placeholder

De Smakelijke Stadswandeling

Na een hartelijke ontvangst onder het genot van koffie/thee en oranjekoek in deze nostalgische gelegenheid, gaan jullie op pad. We maken een tour dwars door de stad langs de leukste straatjes. Onderweg horen jullie verhalen over Leeuwarden van onze gids, over vroeger en nu. Hippe, nostalgische en smakelijke winkels hebben een traktatie klaar staan speciaal voor jullie besloten gezelschap, van smoothies tot Friese kaasjes, van Mediterraanse hapjes tot lekkere sapjes. Leer Leeuwarden kennen op de lekkerste manier! We sluiten af met een uitgebreide proeverij van lokale streekproducten… Geniet van deze smakelijke ontdekkingstocht! Prijs: € 27,50 p.p. (vanaf 8 personen)

Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Leeuwarden Stadswandelingen

De gids van Team Leeuwarden Stadswandelingen loopt met je door het oudste gedeelte van onze hofstad. De gids wijst je op prachtige gevels, bijzondere plaatsen en vertelt hierover alle wetenswaardigheden. We lopen door de gezelligste winkelstraat van Nederland, langs de muurschildering van Marijke Meu, haar woon- en werkpaleis, "beklimmen" terpen en staan op het hoogste punt van de stad, lopen door prachtige binnentuinen en langs bijzondere bomen. Verder zien we waar Mata Hari heeft gewoond en het geboortehuis van Maurice Escher enz. Het is te veel om op te noemen. Een combinatie met een praamrondvaart door de grachten en singels behoort ook tot de mogelijkheden. De stadswandeling kost € 35,- per groep (max. 20 pers.).

Wandelen - Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Vaararrangementen in Leeuwarden

Een praamvaart door de grachten van Leeuwarden, een sup clinic onder leiding van ervaren instructeurs, een speurprogramma met sloepjes door pittoresk Leeuwarden, de Borrelboot, skûtsjesilen rondom Leeuwarden of een rondje Leeuwarden, Grou, Eernewoude met jullie gezelschap op een boeieraak en tussendoor een picknicklunch op een eiland… Leeuwarden City Events biedt een scala aan arrangementen op het water.

Varen - Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum
placeholder

CityTour Leeuwarden

Tour available in: Nederlands - English - Deutsch About CityTour Leeuwarden CityTour Leeuwarden is a digital city guide. With this tour you will discover Leeuwarden in your own way. The app provides you with all the information in your own language and makes you feel at home in Leeuwarden. With the integrated navigation you will easily discover the hotspots and the hidden treasures of Leeuwarden. Let the city come to life! When you scan the images in the CityTour guide you will be surprised! You will experience Leeuwarden in a unique way. Travel through time and experience it for yourself, see and feel history of Leeuwarden like never before. With informational videos offered by the HCL (Historic Center Leeuwarden) & Augmented Reality (3D). Over CityTour Leeuwarden CityTour Leeuwarden is een digitale stadsgids waarmee op eigen wijze Leeuwarden ontdekt kan worden. De app voorziet jou van alle informatie in je eigen taal en maakt jou wegwijs in Leeuwarden. Met de geïntegreerde navigatie zal jij gemakkelijk de hotspots en de verborgen schatten van Leeuwarden ontdekken. Laat de stad tot leven komen! Wanneer jij de afbeelding in het CityTour-boekje scant zal je worden verrast! Dankzij de app zal jij Leeuwarden op een unieke manier beleven. De rijke geschiedenis van Leeuwarden zal jij ervaren als nooit tevoren. Met informatieve video’s die aangeboden zijn door het HCL (Historisch Centrum Leeuwarden) & Augmented Reality (3D) zal jij een reis door de geschiedenis van Leeuwarden maken. <br> onze partners: <a href="https://www.hightealeeuwarden.nl" title="High Tea Leeuwarden">High Tea Leeuwarden</a> <a href="https://www.skyltlak.nl" title="Skylt Lak">Skylt Lak</a> <a href="https://www.citytourleeuwarden.nl" title="City Tour">City Tour</a> <a href="https://www.devrienden-ommen.nl" title="Restaurant Ommen">Restaurant Ommen</a> <a href="https://www.deburgemeestervannapels.nl" title="Pizzeria Leeuwarden">Pizzeria Leeuwarden</a>

Wandelen - Fietsen - Autoroutes - Dit is er ook nog - Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Nassau-wandeling

Bearn Bilker, voorzitter van de Stichting Nassau en Friesland, voert u mee langs de Grote Kerk, het Stadhouderlijk Hof en andere plaatsen die een rol gespeeld hebben in het leven van de voorouders van het huidige Koninklijk Huis. Organisatie: Stichting Nassau en Friesland, HCL e.a.

Wandelen - Dit is er ook nog
  • 0,01km van centrum
placeholder

Anna van Hannover-wandeling

Bearn Bilker, voorzitter van de Stichting Nassau en Friesland, voert u mee langs de Waalse Kerk, het Stadhouderlijk Hof en andere plaatsen die een rol gespeeld hebben in het leven van Anna van Hannover, de dochter van de Engelse Koning George II, die trouwde met Stadhouder Willem IV. Organisatie: Stichting Nassau en Friesland, HCL e.a.

Wandelen - Dit is er ook nog
  • 0,01km van centrum
placeholder

Maria Louise-wandeling

Bearn Bilker, voorzitter van de Stichting Nassau en Friesland, voert u mee langs de Grote Kerk, het Princessehof en andere plaatsen die een rol gespeeld hebben in het leven van Maria Louise van Hessen-Kassel, bijgenaamd 'Marijke Meu'. Organisatie: Stichting Nassau en Friesland, HCL e.a.

Wandelen - Dit is er ook nog
  • 0,01km van centrum
placeholder

Speciale rondleiding Maria Louise en Anna van Hannover

Bearn Bilker, voorzitter van de Stichting Nassau en Friesland, voert u mee langs het Princessehof, het Stadhouderlijk Hof en andere plaatsen die een rol gespeeld hebben in het leven van Maria Louise van Hessen-Kassel en haar schoondochter Anna van Hannover. Organisatie: Stichting Nassau en Friesland, HCL e.a.

Wandelen - Dit is er ook nog
  • 0,01km van centrum
placeholder

Ontdek Leeuwarden

In het Lân fan Taal staat in 2018 een speciale Explorer Wall voor kinderen. Ga op pad in Leeuwarden met speciale expeditie-kaarten. Je zult versteld staan van wat er allemaal in de binnenstad te ontdekken valt! Doe de Buurt Bingo, luister naar de talen van de stad, ontdek rare straatnamen en maak een bio-flits in de Prinsentuin. Ontdek Leeuwarden wijst je de weg en laat je met hele andere ogen naar de hoofdstad van Fryslân kijken. In je expeditie-pakket zit alles wat je nodig hebt: vergrootglas, meetlint, pen, stoepkrijt, kleurpotloden en vijf expeditiekaarten. Beschikbaar in 4 talen: Fries, Nederlands, Engels en Duits. Het expeditie-pakket is te koop bij: Te koop bij: - Historisch Centrum Leeuwarden - Paviljoen Liwwadders - Informatiepunt Leeuwarden-Fryslân 2018 Culturele Hoofdstad van Europa - VVV - Afûk

Wandelen - Dit is er ook nog
  • 0,01km van centrum
placeholder

Stadswandeling Joods Leeuwarden

Met een deskundige gids wandelen langs sporen van joods leven in de binnenstad. Activiteit mede ter gelegenheid van Jofel Joodse Cultuurdag. Deelnemers aan Jofel kunnen het boekje ‘Stadswandeling Leeuwarden, Sporen van joods Leeuwarden’ deze middag aanschaffen voor de gereduceerde prijs van vijf euro.

Wandelen
  • 0,01km van centrum