Wat te doen in Leeuwarden?

Filters
placeholder

Leeuwarden Free Tour

ELKE Vrijdag en elke zaterdag! Ga mee met de de lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden. Zij kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken. VRIJDAG begint de tour om 15:00 uur en is het thema Friesland. We vertellen je iets over de Friese Taal, Oranjekoek, de elfstedentocht en bezoeken de prachtige statenzaal! ZATERDAG begint de tour om 12:00 uur. We vertellen je dan iets over de naam Leeuwarden, Mata Hari en ons koningshuis en bezoeken een oud theater! START: We beginnen op het Oldehoofsterkerkhof*. Op beide dagen zal een andere route gelopen worden en ook andere verborgen plekken aangedaan worden. De Freetour is in het Nederlands. Op zaterdag zal er ook een Engelstalige groep gemaakt worden! FREE TOUR? Je hoeft niets van te voren te betalen, aan het einde van de tour kan je de gids een vrijwillige bijdrage geven. Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken en betaal je achteraf wat je de tour waard vindt! Aanmelden is niet verplicht, maar vinden we wel fijn en kan d.m.v. het aanmeldformulier op onze website. * Bij evenementen op het Oldehoofsterkerkhof begint de tour aan de overkant van het plein, onder de muurschildering van Maria Louise. Het kaartje op deze pagina klopt niet.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Street Art Tour

Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en leer Leeuwarden kennen aan de hand van Street Art. Hieronder vallen diverse illegaal en legaal aangebrachte kunstuitingen in de openbare ruimte. Denk daarbij aan stickers, posters, graffiti en muurschilderingen. Ook zullen we een aantal oude muurreclames laten zien. De stadswandeling begint op het Oldehoofsterkerkhof en duurt ongeveer 2 uur. De Leeuwarden Street Art Tour is een Free tour. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, wel kun je aan het einde de gids een vrijwillige bijdrage geven. Je beslist dus zelf hoeveel de tour waard is. Aanmelden is niet verplicht, maar kan d.m.v. het contactformulier in te vullen op de website van A Guide to Leeuwarden.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Leeuwarden Bier tour

Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en leer Leeuwarden kennen aan de hand van het bier. Waar zaten vroeger de brouwerijen en waar zijn ze gebleven? Sinds kort heeft Leeuwarden met het Oldehove bier, De Kroon op Leeuwarden en Grutte Pier weer zijn eigen bieren. En wat is er gebeurd tijdens de Leeuwarder bieroproer? De stadswandeling begint om 15:00 uur bij de Oldehove op het Oldehoofsterkerkhof. De stadswandeling duurt ongeveer 1,5 uur en is in het Nederlands. Tijdens de biertour zullen wij ook de lokale bieren Grutte Pier, Cambier en Oldehove proeven. De Leeuwarden biertour kost €12,50 p.p. en is inclusief het proeven van lokaal bier. Aanmelden kan via de website van A Guide to Leeuwarden.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

De Smakelijke Stadswandeling

Na een hartelijke ontvangst onder het genot van koffie/thee en oranjekoek in deze nostalgische gelegenheid, gaan jullie op pad. We maken een tour dwars door de stad langs de leukste straatjes. Onderweg horen jullie verhalen over Leeuwarden van onze gids, over vroeger en nu. Hippe, nostalgische en smakelijke winkels hebben een traktatie klaar staan speciaal voor jullie besloten gezelschap, van smoothies tot Friese kaasjes, van Mediterraanse hapjes tot lekkere sapjes. Leer Leeuwarden kennen op de lekkerste manier! We sluiten af met een uitgebreide proeverij van lokale streekproducten… Geniet van deze smakelijke ontdekkingstocht! Prijs: € 27,50 p.p. (vanaf 8 personen)

Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum
placeholder

A Guide to Leeuwarden

Ga mee met de de lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden. Zij kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken. Boek een tour voor je verjaardag, buurtfeest, familieweekend of personeelsuitje. Wij kunnen verschillende wandelingen aanbieden met verschillende thema's. Kijk voor inspiratie op onze website

Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Mata Hari Tour

ELKE Zaterdag om 14:00 uur! Ontdek het verhaal van Mata Hari met een enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden. We bezoeken de plekken waar zij heeft gewoond en waar ze naar school ging. Ook zoeken we plekken op die in haar latere leven een rol speelden zoals het theater en de gevangenis. Start: De Mata Hari Tour begint elke zaterdag om 14:00 bij de ingang van het Fries Museum aan het Wilhelminaplein (ook wel Zaailand genoemd)*. De stadswandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is alleen in het NEDERLANDS. FREE TOUR? De Mata Hari Tour is een Free tour. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, wel kun je aan het einde de gids een vrijwillige bijdrage geven. Je bepaalt zelf wat je de tour waard vindt. Aanmelden is niet verplicht, maar vinden we wel fijn en dat kan d.m.v. het aanmeldformulier op onze website. LET OP: Het kaartje op deze website klopt niet! We beginnen bij het Fries Museum!

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Friese Verhalen Tour

ELKE Vrijdag om 15:00 uur! Ga mee met de enthousiaste gids van A Guide to Leeuwarden en laat je meenemen door de hoofdstad van Friesland. Deze stadswandeling door Leeuwarden vertelt het verhaal van deze unieke regio met haar eigen taal en cultuur. We leren je een beetje Fries, gaan de Friese Statenzaal van binnen bekijken en leren hoe Oranjekoeken gemaakt worden. Aan het einde van deze stadswandeling weet je hoe je een ‘oprjochte Fries‘ moet zijn. FREE TOUR: Je bepaalt zelf wat je de tour waard vindt. Je hoeft dus niet van te voren te betalen, wel kan je aan het einde de gids een vrijwillige bijdrage geven. START: Elke vrijdag om 15:00 uur op het Oldehoofsterkerkhof.* De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en is in het Nederlands. Op zaterdag is er om 12:00 uur een andere Free Tour, dan is er ook een Engelstalige gids aanwezig. * Bij evenementen op het Oldehoofsterkerkhof begint de tour aan de overkant van het plein, onder de muurschildering van Maria Louise. Het kaartje op deze pagina klopt niet.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Culturele Hoofdstad Tour (vanaf april 2018)

ELKE Zaterdag (Vanaf april 2018). Ga mee met de de lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden. Op deze stadswandeling hoor je hoe Leeuwarden in 2018 Culturele hoofdstad van Europa is geworden. Wat is de link van M.C. Escher en Rembrandt met Leeuwarden? Wat is Mienskip, het Lân fan taal en wat heeft een fontein met culturele hoofdstad te maken? En natuurlijk geven we je de beste tips mee voor wat je nog moet gaan zien!

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Free Tour auf Deutsch

Lassen Sie sich von uns die schönsten Plätze, verborgene Gassen, historisch interessante Gebäude und ein bisschen Street Art zeigen! Wir erzählen über wichtige Ereignisse in der Geschichte von Leeuwarden, was zur Zeit in der Stadt passiert und welche Berühmtheiten hier wohnten und wohnen. Ab 31 März bieten wir zusätzlich auch deutschsprachige Tours an, immer Samstags um 16:00 Uhr. Unsere Free Tour dauert ungefähr 1,5 Stunden.

Wandelen
  • 0,00km van centrum
placeholder

Vaararrangementen in Leeuwarden

Een praamvaart door de grachten van Leeuwarden, een sup clinic onder leiding van ervaren instructeurs, een speurprogramma met sloepjes door pittoresk Leeuwarden, de Borrelboot, skûtsjesilen rondom Leeuwarden of een rondje Leeuwarden, Grou, Eernewoude met jullie gezelschap op een boeieraak en tussendoor een picknicklunch op een eiland… Leeuwarden City Events biedt een scala aan arrangementen op het water.

Varen - Groepsarrangementen
  • 0,00km van centrum