CityTrain Leeuwarden

Wilhelminaplein - Zaailand | Wilhelminaplein 1 | 8911 BS Leeuwarden | +31 (0)6 10 52 84 12 | info@citytrainleeuwarden.nl

CityTrain Leeuwarden, de ideale manier om Leeuwarden te ontdekken. Je koopt een kaartje bij de VVV (€ 7,50 voor een volwassene en kinderen t/m 12 jaar voor de halve prijs) of aan de trein (€ 0,50 duurder). Je neemt plaats in één van de drie wagons op zachte banken. Iedere passagier krijgt 'oortjes' tbv het audiosysteem van het personeel. De oortjes steek je vervolgens in het audiosysteem en zodra de trein gaat rijden hoor je dan wat je links en rechts van je ziet. De audio is beschikbaar in vijf talen: Nederlands, Fries, Duits, Frans en Engels. De rondrit start op het Wilhelminaplein, op marktdagen (donderdag en vrijdag) start de trein in de straat naast het paleis van justitie. Maximaal 50 passagiers per trein. In 2018 rijdt de trein niet meer op vrijdag. Voor de actuele vertrektijden: raadpleeg de website.

START & STOP: Wilhelminaplein/Zaailand

Voorzieningen

Details

Duur
+-45 min
Thema
Historisch

Openingstijden

Elke* zaterdag en zondag in april en mei om: 13.30, 14.45 en 16.00 (op zondag alleen om 14:45 en 16:00) en op aanvraag. Vanaf juni elke dag* m.u.v. de vrijdag i.v.m. de markt. *Raadpleeg de website! Op sommige dagen kunnen we niet rijden i.v.m. festiviteiten. Voor de actuele vertrektijden kunt u terecht op onze website: www.citytrainleeuwarden.nl. De trein is buiten de vaste tijden ook te huren voor groepen en kan dan vanaf een andere plaats vertrekken bij een tijdige aanvraag.