Leeuwarden Free Tour

Startpunt tours | Nieuwestad 148 | 8911BD Leeuwarden | 0615314728 | info@aguidetoleeuwarden.nl
ELKE zaterdag 12:00 uur! Ga mee met de de lokale gidsen van A Guide to Leeuwarden. Zij kennen de verborgen plekken van de stad en vertellen graag over haar historie, maar weten ook de leukste winkels en mooiste graffiti te vinden. Natuurlijk weten ze ook waar je na de tour lekker kan eten of drinken.

VRIJDAG begint de tour om 15:00 uur en is het thema Friesland. We vertellen je iets over de Friese Taal, Oranjekoek, de elfstedentocht en bezoeken de prachtige statenzaal!

ZATERDAG begint de tour om 12:00 uur. We vertellen je dan iets over de naam Leeuwarden, Mata Hari en ons koningshuis en bezoeken een oud theater!

START: We beginnen op het Oldehoofsterkerkhof*. Op beide dagen zal een andere route gelopen worden en ook andere verborgen plekken aangedaan worden. De Freetour is in het Nederlands. Op zaterdag om 12:00 uur zal er ook een Engelstalige groep gemaakt worden!

FREE TOUR? Je hoeft niets van te voren te betalen, aan het einde van de tour kan je de gids een vrijwillige bijdrage geven. Hierdoor doen onze gidsen hun uiterste best om je te vermaken en betaal je achteraf wat je de tour waard vindt!

AANMELDEN: Ivm de extra drukte in 2018 raden wij u aan om u van te voren aan te melden via de website van A Guide to Leeuwarden.

* Bij evenementen op het Oldehoofsterkerkhof begint de tour aan de overkant van het plein, onder de muurschildering van Maria Louise. Het kaartje op deze pagina klopt niet.

Voorzieningen

Details

Duur
1,5 tot 2 uur
Thema
Highlights

Openingstijden

7-1-2017 tot 4-1-2020
vrijdag 15:00 tot 16:30 uur
zaterdag 12:00 tot 13:30 uur

Het is ook mogelijk de Leeuwarden Tour exclusief te boeken voor eigen gezelschap. De wandeling is dan ook op andere dagen mogelijk.