Voor een leuk avondje uit

Filters
placeholder

Us Heit Privé Theaterdiner

Een exclusief theaterdiner in het Stadhouderlijk Hof. Ontmoet de geest van stadhouder Willem Lodewijk van Nassau. Hij zingt en vertelt over zijn leven en zijn liefde. En dat midden in het paleis waar dit verhaal zich werkelijk afspeelde. Met een heerlijk diner. In de stadhouderskamer kunnen maximaal 12 gasten deze voorstelling meemaken. Een indrukwekkende voorstelling met een lach en een traan. En met een voortreffelijk 3 gangen diner. Prijs 65,- per couvert ex drankjes. 3 gangen. Inclusief de voorstelling. Aanvang 19.00 uur. Zaal open 18.30 uur. Gespeeld en gezongen door Jan-Dirk van Ravesteijn

Clubs - Kroegen - Theaters
  • 0,05km van centrum
placeholder

Leeuwarder bioscopen

Voor een gezellig avondje uit ga je naar Tivoli. Dit is een prachtige bioscoop in het hartje van Leeuwarden. Deze bioscoop is voorzien van de nieuwste inrichting en uitstekend geluidsysteem. Bij binnenkomst in Tivoli kom je in een ruime foyer, waar je aan de bar een drankje kunt nuttigen. Je mag je drankje en etenswaren gewoon meenemen naar de zaal. De zalen van Tivoli zijn zeer ruim en hebben de nieuwste stoelen met veel beenruimte. Het Dolby digitaal geluidsysteem dat voorbij gaat aan het Dolby Surround, zorgt voor een goede weergave door de gehele zaal. In de ruime foyer en aan de bar op de eerste verdieping kun je in de pauze bijpraten over de net vertoonde film. Een bezoek aan de bioscoop Cinema op de Nieuwstad in Leeuwarden is zeker de moeite waard. Deze splinternieuwe bioscoop heeft 5 zalen van klein naar groot, een geheel nieuwe ingerichte foyer en het allernieuwste geluidsysteem in de zaal. Alle zalen zijn voorzien van ruime zitplaatsen met de nieuwste stoelen met veel beenruimte. Je kunt je drankje en etenswaren gewoon meenemen in de zaal. Verder is er het 'Dolby digitaal geluid' dat voorbij gaat aan het Dolby surround. Door dit geluidsysteem wordt het kijken naar een film pas echt een belevenis. De foyer aan de voorkant is volledig nieuw ingericht en beschikt over de balie, bar en zitplaatsen. Tevens is er airconditioning in het gebouw aanwezig.

Bioscopen
  • 0,14km van centrum
placeholder

Juizy

Een nieuwe avond voor 21-plussers Van Nelly tot Kelly, van Tupac tot Biggy: tijdens Juizy grijpt Club RED terug naar de gouden jaren van urban, hiphop & RnB muziek. De eerste editie van dit gloednieuwe concept vindt plaats op zaterdag 2 februari 2019 en speelt in op de groeiende vraag naar nostalgie-evenementen voor 21-plussers. Positiviteit, dansbaarheid en nostalgie Het lijkt voor veel mensen lang geleden: de tijd dat liefhebbers van de betere urban-muziek hun hart ophaalden in locaties als The Palace in Groningen, de hiphopzaal van Feu of ‘The Basement’ van Club Noa. Het was de tijd dat een avond uit nog begon met het kijken van de nieuwste videoclips op muziekzenders als TMF of The Box. “Niet alleen lokaal, maar zeker ook landelijk zien we een groeiende vraag naar evenementen voor de 21-plusser”, aldus Blend Barzinghi & Hussein Musse, initiatiefnemers van Juizy, “Een logische ontwikkeling, want het aanbod is tegenwoordig beperkt. Niet alleen zijn er minder podia, ook worden de bestaande podia gedomineerd door het Nederlandse RnB-geluid. En dat is toch vooral een kwestie van: je houdt ervan of niet. Juizy erkent dat gevoel. We willen dat de 21-plusser zich weer thuis voelt op de dansvloer. Verwacht een feest der herkenning met een gevarieerd aanbod hiphop, RnB en urban hits uit de 80’s, 90s en 00’s. Positiviteit, dansbaarheid en nostalgie staan centraal.”

Clubs
  • 0,18km van centrum
placeholder

Theater-Diner met "Us Heit" in zijn paleis

Dit heeft u nog nooit eerder meegemaakt. Stadhouder Willem Lodewijk van Nassau zingt en vertelt over zijn paleis, zijn leven en zijn liefde. Een geweldige culinaire belevenis in het Stadhouderlijk Hof in Leeuwarden. Met humor, historie en verbazingwekkende verhalen. Met prachtige muziek en scherpe teksten. Us Heit spookt nog steeds rond in zijn paleis. En hij komt oog en oog met u te staan. Een drie gangen diner, inclusief voorstelling vanaf € 59,50 per persoon. Voor groepen vanaf 4 personen! Dit heeft u nog nooit eerder beleefd! Hier praat u nog weken over na.

Theaters
  • 0,20km van centrum
placeholder

Slieker Film

Slieker Film is hét filmtheater van Fryslân, gevestigd aan het Wilhelminaplein in het Fries Museum te Leeuwarden. Met drie prachtige filmzalen en 162 comfortabele stoelen, biedt Slieker dagelijks de nieuwste arthouse films. Daarnaast vindt u in ons programma met regelmaat de beste documentaires, korte films en archieffilms. Slieker werkt samen met partners als Movies That Matter, Go short en Eye. Slieker is locatie voor het Noordelijk Film Festival in november én toont gedurende het jaar festivalfilms. Het is mogelijk om een filmzaal te huren voor bijvoorbeeld schoolvoorstellingen en privé voorstellingen. Slieker Film is aangesloten bij Europe Cinemas, het netwerk ter bevordering van de Europese cinema.

Bioscopen
  • 0,20km van centrum
placeholder

Kelder 65

De leukste plek in Leeuwarden om te lunchen, een borreltje te doen en bijvoorbeeld leuke workshops te volgen. Ontdek o.a. onze originele arrangementen of laat ons uw feest organiseren!

Kroegen
  • 0,21km van centrum
placeholder

Café de Spoek

Het 19de eeuws pand is in 1981 geopend als café de Spoekepôlle. In 2010 is het café opgeknapt en opnieuw geopend als ‘De Spoek’. De passie voor muziek vind je overal terug Het café is gedecoreerd met sfeervolle muziekposters en instrumenten.Er zijn gitaren en een grote Standup bass aanwezig, die gasten met regelmaat spontaan bespelen. Het muziekcafé is een toegankelijke, vriendelijke ontmoetingsplek. De muziek staat op een volume waarbij je een goed gesprek kunt voeren aan een tafeltje. Aan de bar vinden vaak levendige gesprekken plaats en worden gemakkelijk nieuwe contacten gelegd.We organiseren meerdere activiteiten per maand. Elke laatste zondag van de maand staat er een band op ons kleine podium. Houd de website en Facebook in de gaten voor het programma. Verder organiseren we buffetten, spelletjesavonden, dansavonden op vinyl, proeverijen, motortoertochten en poëziemiddagen. In 2018 mag Leeuwarden zich een jaar lang Culturele Hoofdstad van Europa noemen. Wij zijn er trots op dat wij een bijdrage kunnen leveren aan dit bruisende, culturele evenement!

Kroegen
  • 0,22km van centrum
placeholder

Gaycafé Bubbels Leeuwarden

Bar Bubbels is een sfeervol leuk gezellig kroegje dat de deuren in het weekend open gooit om een gezellig feestje te bouwen!

Kroegen
  • 0,23km van centrum
placeholder

Doelebar

De Doelebar is een gezellig scholieren-, studenten- en plattelandscafé, waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat heerlijk kunt zitten voor een lekker bakje koffie, thee of gewoon een biertje. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, dat is de mentaliteit van de Doelebar. In tegenstelling tot veel andere kroegen kun je elkaar in de Doelebar nog wel verstaan. Wij draaien doorgaans poprock en jaren 80/90 muziek. Wij hoeven niet te stunten om goedkoop te zijn (en te blijven)! Kortom: de Doelebar is de ideale kroeg om een prima avond door te brengen. Hoe vaak komt het niet voor dat je niemand hebt om spellen mee te spelen. Hoe vaak komt het niet voor dat als je wel iemand hebt die spellen spelen leuk vindt, dat je geen spellen in huis hebt of gewoon een totaal andere smaak hebt. Hoe vaak…komt het niet voor dat je liever spellen met z’n vieren speelt i.p.v. met z’n tweeën, maar je kunt geen ander spelkoppel vinden? Daarom: maandagavond Spelavond! We gaan uit van een aantal basis spellen, waaronder spellen zoals Kolonisten van Catan en Risk. Basis spellen zullen dus continue aanwezig zijn. Dus: iedere maandag vanaf 20.00 spelavond uur. Ervaar zelf de gezelligheid van het ouderwets spelletjes spelen!

Kroegen
  • 0,23km van centrum
placeholder

Club Hemingway

Club Hemingway is de nieuwste generatie van het uitgaansleven in hartje Leeuwarden. Met een eigentijds ontwerp en het gebruik van felle kleuren en de nieuwste geluidssystemen is Hemingway een nachtclub waar jij graag tot in de late uurtjes wil vertoeven. Naast nachtclub is Hemingway ook een evenementenlocatie, met spetterende optredens van verschillende bands en artiesten, en toffe themafeesten. Een unieke ervaring bij ieder bezoek!

Clubs
  • 0,24km van centrum