Theater De Bres Leeuwarden

Schoolstraat 4 | 8911 BH Leeuwarden | 0582893966 | info@debresleeuwarden.nl
Theater De Bres speelt een belangrijke rol in het centrum van het culturele leven in Leeuwarden en Friesland. Het is een klein en intiem theater en is geschikt voor voorstellingen en biedt plek voor maximaal 100 personen. De Bres is een onafhankelijk theater en biedt een podium voor cabaret, poëzie, (akoestische) muziek, dans en kleinschalige theatervoorstellingen. Hiernaast stelt De Bres het gebouw en faciliteiten beschikbaar aan derden voor activiteiten, die passen binnen haar doelstellingen.

In Leeuwarden en Friesland is De Bres inmiddels een begrip en populair bij een brede groep. Het theater is laagdrempelig door haar ongedwongen sfeer. Het theater biedt kansen aan jong talent van alle leeftijden op diverse gebieden. Terugkomende vaste items bij de Bres zijn kindertheater, poëzieavonden, literair café , swingavonden, cabaretpoel, theatersport. Tevens biedt De Bres een podium voor bands en koren in muzieksoorten als gospel, rock, soul, funck, jazz, salsa en onder andere tango.

Door ook Open Podia te organiseren voor talent in Friesland hoopt De Bres bij te dragen aan het ontwikkelen hiervan. Theater De Bres heeft de ambitie en kijkt er naar uit om een actieve bijdrage te leveren aan Cultuurstad 2018.